تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور
مهاجرت تحصیلی یکی از بهترین شیوههای مهاجرت محسوب میشود و به همین دلیل متقاضیان زیادی دارد. مهاجرت با هدف تحصیل در یک کشور خارجی نسبت به سایر روشهای مهاجرتی ارزانتر و آسانتر است. افراد در سنین مختلف برای مقاطع تحصیلی از جمله دانش آموزی، کالج ها و مراکز آموزشی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری میتوانند برای تحصیل به کشورهای دیگر مهاجرت کنند. اگرچه قوانین مهاجرت به کشورهای مختلف با هم متفاوت است، اما شرط اصلی برای مهاجرت تحصیلی به آنها مشترک است: شرط ضروری و مسیر اصلی جهت مهاجرت تحصیلی، گرفتن مدرک زبان کشور مقصد و یا براساس قوانین تعریف شده دانشگاه ها، آماده سازی مدارک جهت پذیرش و ویزا، تمکن مالی مناسب، گرفتن پذیرش از یک مدرسه، کالج یا دانشگاه و اخذ ویزای تحصیلی است.
مزایای مهاجرت تحصیلی
مزایای مهاجرت تحصیلی علت اصلی محبوبیت آن در سراسر جهان، به ویژه کشورهای در حال توسعه است. این مزایا عبارتند از:
گرفتن اقامت دائم در کشور در حال تحصیل
فارغالتحصیلان دانشگاههای معتبر خارجی میتوانند پس از اتمام تحصیل خود در کشور مقصد مشغول به کار شده و اقامت دائم آن کشور را دریافت کنند.
دریافت بورسیه و کمک هزینه تحصیل
بسیاری از دانشگاههای خارجی برای دانشجویان بینالمللی خود تسهیلات و کمک هزینههایی را مشخص کرده و به آنها پرداخت میکنند.
سهولت دریافت ویزای تحصیلی
دریافت ویزای تحصیلی نسبت به سایر ویزاها از جمله ویزاهای کاری و مهارجت دائم آسانتر است.
به دست آوردن فرصتهای شغلی جدید
تحصیل در دانشگاههای معتبر بینالمللی می تواند فرصتهای جدید شغلی را برای دانشجویان بینالمللی در کشور مقصد فراهم میکند.
بهره مندی از امکانات علمی و آموزشی
امکانات بالای دانشگاهی و شرایط مناسب کار و زندگی در بسیاری از کشورهای خارج از کشور بویژه کشورهای اروپایی، کانادا و آمریکا از مزایای اصلی مهاجرت تحصیلی است.
مراحل مهاجرت تحصیلی
مهاجرت نیز مانند هر کار مهم دیگری نیازمند برنامهریزی و طی مراحل مختلف است. مراحل مهاجرت تحصیلی به شرح زیر است.
1. ارزیابی مهاجرت تحصیلی
اولین قدم ارزیابی متقاضی از شرایط و اهداف خود است. متقاضیان تحصیل و اقامت در یک کشور خارجی باید به دقت نقاط ضعف و قوت تصمیم خود را بررسی کرده و تمام جوانب را بسنجند. افراد باید در این مرحله تحقیق و بررسی زیادی را انجام دهند. صحبت کردن با دوستان و آشنایانی که در یک دانشگاه خارجی در حال تحصیل هستند در این مرحله بسیار راهگشا خواهد بود.
2. مشاوره انتخاب رشته
پس از این که فرد از تصمیم خود برای مهاجرت و تحصیل در یک کشور خارجی مطمئن شد، باید نسبت به انتخاب رشته اقدام کند. برای انتخاب رشته تحصیلی باید فاکتورهای مهمی مثل علاقه و استعداد در نظر گرفته شوند. انتخاب رشته تحصیلی میتواند یکی از مهمترین و سرنوشتسازترین انتخابهای زندگی هر فرد باشد. بنابراین توصیه میشود افراد برای اخذ این تصمیم مهم نسبت به مشاوره با متخصصان این حوزه اقدام کنند.
3. مشاوره انتخاب کشور
یکی از مراحل مهم و تاثیرگذار مهاجرت تحصیلی، انتخاب صحیح کشور مقصد است. برای انتخاب مقصد مهاجرت باید فاکتورهای گوناگونی را در نظر گرفت: رتبه و کیفیت دانشگاهها و سیستم آموزشی، هزینه زندگی و تحصیل در کشور مقصد و شرایط دریافت ویزای آن از جمله مهمترین این فاکتورها هستند. کسب آگاهی از شرایط تحصیل و زندگی در کشورهای مختلف و مقایسه آنها کاری دشوار و زمانبر است. بنابراین توصیه میشود برای انتخاب کشور مقصد حتما از نظرات یک مشاور متخصص استفاده کنید.
4. اخذ مدرک زبان
بدون شک یکی از چالش برانگیزترین مراحل انواع مهاجرت، یادگیری زبان کشور مقصد است. یادگیری زبان کشور مقصد برای زندگی در آن کشور لازم است. اگرچه در بسیاری از کشورهای جهان انگلیسی زبان دوم است و با تسلط بر آن میتوان با مردم ارتباط برقرار کرد. برای یادگیری زبانهای مختلف راههای گوناگونی وجود دارد که بدون شک بهترین آنها شرکت در کلاسهای آموزشی باکیفیت است. خدمات موسسه زبان الف میتواند در این مرحله از مهاجرت مفید واقع شود: این موسسه برگزار کننده کلاسهای آموزش زبانهای انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی و ترکی است. در کلاسهای آموزشی این موسسه از بهترین و به روزترین متدهای آموزشی و مجربترین اساتید بهره گرفته میشود.
5. انتخاب کالج یا دانشگاه
انتخاب مدرسه، کالج یا دانشگاه مرحله مهم دیگری است که احتمالا برای طی کردن آن به کمک نیاز پیدا خواهید کرد. موسسه آموزشی که قصد تحصیل در آن را دارید باید از اعتبار خوبی در سطح بینالملل برخوردار باشد. همچنین مدرک فارغالتحصیلی آن باید در ایران نیز از اعتبار کافی برخوردار باشد.
6. آزمونهای بینالمللی
بسیاری از دانشگاههای معتبر برای پذیرش دانشجو در رشتههای محبوب خود الزاماتی را معین میکنند. شرکت در آزمونهای بینالمللی مانند BMAT، IMAT، SAT، YOS، TOLC، آزمون های ورودی رشته های مهندسی و همچنین آزمونهای زبان بینالمللی مانند آیلتس و تافل مهمترین این الزامات است. در این مرحله باید برای کسب حداقل نمره لازم در این آزمونها آماده شوید و با موفقیت در آنها شرکت کنید.
7. آمادهسازی مدارک
پس از کسب نمره قبولی در آزمونهای بینالمللی، باید مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی از جمله پاسپورت را آماده کنید. ترجمه رسمی مدارک تحصیلی، دیپلم و دیگر مقاطع تحصیلی، ریز نمرات مدرسه و دانشگاه، مدارک شناسایی، مدارک تمکن مالی، رزومه و انگیزهنامه از جمله مهمترین این مدارک است. بهتر است نوشتن رزومه و انگیزهنامه خود را به افراد حرفهای در این کار بسپارید. چرا که تدوین این مدارک مستلزم برخورداری از دانش، تجربه و مهارت در این زمینه است.
8. پذیرش کالج و دانشگاه
در این مرحله فرآیند درخواست پذیرش از مدرسه، کالج یا دانشگاه مقصد انجام میشود. فرآیند پذیرش ممکن است از طریق سایت موسسه آموزشی یا مکاتبه مستقیم با اساتید انجام شود. بهتر است با چند موسسه آموزشی مکاتبه کنید تا شانس قبولی شما افزایش پیدا کند. برای این که احتمال موفقیت خود در دریافت پذیرش را افزایش دهید میتوانید فرآیند دریافت پذیرش خود را نیز به کارشناسان این حوزه واگذار کنید.
9. دریافت بورسیه تحصیلی
اگر رزومه خوبی دارید شانس شما برای دریافت بورسیه بالا خواهد بود. اگرچه دریافت برخی از بورسیههای تحصیلی حتی به رزومه درخشان نیز احتیاجی ندارد! در این مرحله میتوانید درخواست خود را برای دریافت بورسیه، فاند یا کمک هزینه تحصیل به نهادهای مربوطه ارائه دهید.
10. اخذ ویزای تحصیلی
آخرین مرحله مهاجرت تحصیلی، دریافت ویزاست. در این مرحله باید مدارک خود را بر اساس اطلاعیه سفارت کشور مقصد آماده کرده و از سفارت وقت بگیرید. همزمان با این فرآیند باید نسبت به رزرو محل سکونت در کشور مقصد، بیمه نامه مسافرتی، دریافت بلیط و ارز کافی برای هزینه چند ماه اقدام کنید. پس از حضور در سفارت و انجام مراحل صدور ویزا، باید منتظر دریافت ویزای خود بمانید. زمان انتظار شما بسته به کشور مقصدتان متفاوت خواهد بود. به یاد داشته باشید که دریافت ویزا یکی از چالشیترین و استرسزاترین مراحل است. بنابراین توصیه میشود برای طی این مرحله از یک وکیل مهاجرتی کمک بگیرید. پس از صدور ویزا، سفر هیجانانگیز شما آغاز خواهد شد! از ماجراجویی و یادگیری خود در یک فضای بینالمللی لذت ببرید!